Instructie Koningshuis


   
In 2011 startte de werkgroep  met de realisatie van het Koningshuis als 3D model. De bezoeker kan zelf rondlopen in het virtuele Koningshuis zoals dat er rond 1640 uitgezien moet hebben. Druk op de knop en loop binnen in de wereld van Frederik van de Palts en Elizabeth Stuart.

Bezoek aan het Koningshuis wordt in een nieuw tabblad gestart. U moet een eventuele popup blokkering uitzetten. Bij uw eerste bezoek zal een plug-in voor uw browser geïnstalleerd worden. Vervolgens wordt het Koningshuis gedownload naar uw PC. U kunt kiezen om op de autopilot (druk op ‘t’) of samen met een gids rond te lopen of zelfstandig uw weg te vinden. Kiest u de laatste optie, dan ontdekt u meer in het Koningshuis. De bediening (lopen en draaien) met muis en pijltjes toetsen, vraag zo nodig uw (klein)kinderen om hulp! Voor een helicopterview over Koningshuis en tuinen druk op alt-f.

Als u zelfstandig door het paleis loopt, zal bij meerdere objecten (bv. een  schilderij, meubel) meer informatie beschikbaar zijn. Er licht een ‘navigatiehandje’ op. Als u dan op het betreffende object klikt, verschijnt een venster met extra informatie.
Veel plezier!