Bericht van overlijden

Vanavond 21 februari, tijdens de HVOR lezing in de Hal van de Gedachteniskerk, bereikte ons het droevige bericht dat onze oud- en erevoorzitter Henk Deys is overleden. Henk Deys heeft onnoemelijk veel betekend voor onze vereniging en de hele regio.

Op de avond van 21 februari 2023 vernamen wij dat dr. Henk P. Deys, erevoorzitter van de H.V.O.R. e.o. op deze dag is overleden. Hij was vele tientallen jaren onvermoeibaar actief onderzoeker van alles wat de geschiedenis van de gemeente Rhenen kon beschrijven en verklaren, hij heeft vele boeken en artikelen gepubliceerd. De man uit Rhenen die bij leven mocht meemaken dat hier een plein naar hem werd genoemd. Rhenen kende sinds enige tijd zijn broze gestalte in de rolstoel, maar ook zijn blijvend onverminderd scherpe en alerte geest.
De dinsdagochtend Sociëteit heeft hem in januari nog diverse malen mogen begroeten op de Kuilweg en we begonnen er bijna aan te wennen dat hij al deze dagen weer present zou zijn, zoals vroeger. Zijn geest, wilskracht en interesse voor Rhenen hielden hem bij de tijd en dreven hem voort. Nu moeten we afscheid gaan nemen van deze icoon uit Rhenen en ons medeleven gaat uit naar zijn familie. De naam van Henk Deys zal onverbrekelijk verbonden blijven aan Rhenen en aan de HVOR.

Bestuur H.V.O.R. eo

Maandag 27 februari is een herdenkingsdienst in de Cunera Kerk te Rhenen om 19.30 uur.
De familie zal in besloten kring Henk naar het crematorium begeleiden.

20230224 rouwkaart Henk Deys (002)