Virtueel Rhenen

Wandel door de virtuele stad in het Stadsmuseum Rhenen

Als je het Stadsmuseum Rhenen bezoekt, vind je naast de maquette van het Koningshuis een scherm met in volle glorie het Koningshuis, de Cuneratoren en op de achtergrond de Rijn. Via deze video loop je door de oude stad.

De werkgroep Virtueel Rhenen laat je met veel plezier een virtuele wandeling door de stad maken. Loop over het bruggetje aan de achterkant van het paleis naar de Koningswei en de Rijn.

Neem een kijkje in de Gasthuiskapel en vanaf de molen heb je een prachtig uitzicht over de stad. Beklim de trappen van de Westpoort en de Bergpoort en zie hoe dik de muren waren. Ons project geeft een goede indruk van hoe de stad er zo 300 jaar geleden heeft uitgezien.

Kom ons project ook bekijken in het Stadsmuseum Rhenen!

Stadsmuseum Rhenen, Markt 20 (ingang Kerkstraat) 3911 LJ Rhenen

Nieuw!

Bekijk de laatste versie (versie 3.0) van een wandeling door Virtueel Rhenen met voice over. Veel plezier!

Virtueel Rhenen 3.0

Verdwenen gebouwen

Informatie over bijzondere gebouwen in de stad Rhenen

Herberg de Swaen op de Korenmarkt

Het Generaalshuis in de Herenstraat

De werkgroep Virtueel Rhenen heeft een aantal specifieke gebouwen in de stad van informatie voorzien. Onder de link krijgt u ze in beeld voorzien van informatie. Hotspots belangrijke gebouwen in de stad 1006

Wie zijn wij?

In 2004 ging de werkgroep Virtueel Rhenen van start met enkele enthousiaste leden van de HVOR. Momenteel bestaat de werkgroep uit Henny Boor, Pieter Vis (coördinator), Tom Heger en Peter van Krugten. Naast het verkrijgen van ervaring en vaardigheid in het werken met 3D game software, doen we ook onderzoek naar de historie en het culturele erfgoed van Rhenen. Een hele klus, vooral omdat de technologie zich razendsnel ontwikkelt.

Wat doen wij?

Wij werken aan de virtuele stad Rhenen. Virtueel betekent dat deze stad niet echt bestaat, alleen op de computer. De bezoeker wandelt via zijn computer door de stad van toen. We kozen voor de periode 1650-1750, omdat het stratenplan min of meer was afgerond, het zomerpaleis het Koningshuis stond er net (1630) en de Cuneratoren al 150 jaar. Ons project laat via een virtuele wandeling door het zomerpaleis en de tuinen, niet alleen de tijd van Frederik V van de Palts en Elizabeth Stuart herleven, maar ook zien wat met de computer allemaal mogelijk is om het verleden terug te halen. Bent u nieuwsgierig geworden? Op deze website vindt u alle informatie over de virtuele stad en hier kunt u naar het Koningshuis om dat thuis op de pc te verkennen. Even geduld, het uploaden kost wat tijd.

Wie zoeken wij?

Als werkgroep zoeken we nog steeds naar ondersteuning door personen met technologische kennis van 3D game design of Unity of Blender. Contact: Pieter Vis: virtueelrhenen@oudrhenen.nl

  • Cunerakerk 1638
    Neem een kijkje in de Cunerakerk omstreeks 1638
  • Maarten van Rossem was ook onder de indruk van het virtuele paleis Het Koningshuis
    Bekijk het filmpje van RTV Utrecht Maarten van Rossem en het paleis van de winterkoning uit de serie Maarten van Rossem vertelt…..
  • Wandel door Rhenen in 1700
    Bekijk het artikel in de Gelderlander en de trailer van de wandeling door de virtuele stad