Sociëteit

Wie zijn we?

We zijn senioren uit Rhenen en omstreken en onze leeftijden variëren van 60 tot 85 jaar én ouder. Wij zijn allen geïnteresseerd in de geschiedenis en wetenswaardigheden in de oude stad Rhenen en omgeving.

Wat doen wij?

Wij komen wekelijks op dinsdagochtend bijeen in de ontvangstruimte van Uitvaartverzorging Smit aan de Kuilweg in Rhenen en we tellen dan zo’n dertig tot soms vijftig bezoekers. De bijeenkomsten vangen aan om ca. 10.00 uur en duren meestal tot omstreeks 11.45 uur.  Inloop mogelijk vanaf 9.45 uur. Jarigen worden uit volle borst toegezongen en de jarige trakteert natuurlijk. Bij de bijeenkomsten vertellen leden over hetgeen ze weten (en kunnen laten zien) over Rhenen en omstreken. Dit zijn vaak Power Point presentaties. Ook draaien we informatieve films over de Nederlandse geschiedenis in het algemeen, en presenteren leden hun eigen gemaakte video opnamen over gebeurtenissen en gedenkwaardigheden in Rhenen. Wereldoorlog II krijgt daarbij vaak veel aandacht.

Kortom – er is elke week wel iets dat ons weet te boeien. Zo’n vier keer per jaar gaan we gezamenlijk op ochtend excursie. Eén van de leden maakt hiervoor de afspraken en we vertrekken dan, verdeeld over eigen auto’s, vaak wat vroeger en de bijeenkomst duurt dan ook iets langer. Meestal zijn we voor 13.00 uur weer terug op de Kuilweg in Rhenen. Door deze excursies verbreden we ons blikveld en dat is voor veel leden een geweldige ervaring.

Wie zoeken wij?

Een ieder die belangstelling heeft in de Rhenense en regionale historie is welkom, wel graag even tevoren een berichtje aan Bartho Kobus, tel. (0317) 61 75 00) of Kobus van Ingen, tel. (0488) 44 17 41, societeit@oudrhenen.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, natuurlijk betalen we wel voor de koffie of thee. Deze ‘koffiepot’ kan soms ons uitje gedeeltelijk subsidiëren en de koffie op de Kuilweg, bij Smit, wordt ook uit deze koffiepot betaald.

De deur staat op dinsdag open vanaf 9.45 uur.

19 december 2023