Boek 101 Kleurrijke Vrouwen, kleuren Rhenen

Wat een verrassend leuke en boeiende klus om te doen was dat! Verborgen vrouwen uit het verleden voor het voetlicht halen en zo extra kleur geven aan de geschiedenis van Rhenen.

Veel Rhenense vrouwen hebben immers ook bijgedragen aan het cultureel historisch erfgoed van onze mooie stad. We zijn op zoek gegaan en hebben veel namen gevonden van kleurrijke vrouwen, daarbij geholpen door de archieven van het blad Oud Rhenen, door leden van de Historische Vereniging en het Cuneragilde. We ontdekten onbekende verhalen over schandalen, een crime passionel, een middeleeuwse romance en openlijk samenleven zonder gehuwd te zijn. Over kunstenaars, ondernemende vrouwen, dappere vrouwen en avontuurlijke vrouwen, maar ook over heksen, misdadigsters en minnaressen. Die verhalen hebben we met plezier gelezen en constateerden dat er een scheef beeld is ontstaan in de rijke historie van Rhenen als het over vrouwen gaat.

 

Daarom maakten we naast onze digitaal Rhenens Vrouwenboek op onze website https://vrouwen-van-rhenen.jouwweb.nl/, een koffietafelboek dat we hebben kunnen vullen met meer dan 101 verhalen over Rhenense vrouwen door de eeuwen.

 

Klik op de afbeelding om naar de video te gaan.

Exemplaren van het boek zijn vanaf nu te koop bij de Jumbo in Rhenen, de Coöp in Achterberg, Albert Heijn in Elst en in het Stadsmuseum á € 12,50. Wellicht een leuk cadeau waarmee U tevens bijdraagt aan de aankoop van het unieke schilderij “Gezicht op Rhenen” van Jan van Goyen!

Bericht 18 januari in De Vallei van De Gelderlander:
Van Cunera tot de eerste vrouwelijke wethouder: 101 kleurrijke Rhenense vrouwen bij elkaar in een boekje | Rhenen | gelderlander.nl

Mirjam Groenendijk, Henny Boor