Boekpresentatie ‘Elst en Remmerden Vroeger en nu’

Het boek Elst en Remmerden Vroeger en Nu’ is vrijdag 16 juni 2017, onder grote belangstelling, in Het Bestegoed te Elst ten doop gehouden.
Historische foto’s en oude ansichtkaarten brengen ons weer terug naar het leven van vroeger. Nemen we die oude afbeeldingen ter hand en kijken we hoe hetzelfde punt er nu uitziet, dan blijkt er veel veranderd te zijn. In dit boek zijn van circa vijftig locaties in Elst en Remmerden oude afbeeldingen en nieuw gemaakte foto’s van dezelfde locaties bij elkaar gebracht.

De afbeeldingen laten iets zien van Elst en Remmerden, twee oude kernen behorend tot de gemeente Rhenen, die elk hun eigen verhaal vertellen. Elst dat van buurtschap met tabaksplanters uitgroeide tot een langgerekt dorp en Remmerden dat van agrarisch gebied transformeerde tot industrieterrein. Aan de hand van oude en recente afbeeldingen wordt in dit boek een reis door de tijd gemaakt. Een denkbeeldige wandeling voert de lezer vanaf de bebouwde kom van Elst op de westelijke grens van de gemeente Rhenen door Elst richting Remmerden. Centraal staat de N225, die in Elst beter bekend is als Elsterstraatweg en de Rijksstraatweg en vanaf de Autoweg bij Remmerden als Utrechtsestraatweg richting Rhenen voert. Vanaf deze doorgaande weg worden uitstapjes gemaakt naar andere locaties in Elst en Remmerden.

De Werkgroep Elst en Remmerden, onderdeel van de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen en Omstreken, houdt zich bezig met het verrichten van onderzoek en het vastleggen van historische gegevens van Elst en Remmerden. Het initiatief om te komen tot de uitgave van dit boek ontstond enkele jaren geleden binnen deze werkgroep. Naast het verzamelde beeldmateriaal zijn in de tekst van dit boek gegevens verwerkt die de afgelopen jaren door de werkgroep zijn verzameld.

Verslag van de presentatie door Henny Boor.
Foto’s gemaakt op 21 juni tijdens de presentatie van het boek.