Haal je diploma ‘Archeoloog in 1 dag’

15 juni 2024: Haal je diploma ‘Archeoloog in 1 dag’.
Stadsmuseum Rhenen, 12:00-17:00 uur

Archeologen in de dop staat op zaterdag 15 juni 2024 een bijzondere dag te wachten in Stadsmuseum Rhenen. Kinderen van 6-12 jaar kunnen dan hun diploma ‘Archeoloog in 1 dag halen’. Vanwege de Nationale Archeologiedag zijn er doorlopend activiteiten tussen 12:00 en 17:00 uur. Altijd al naar schatten willen zoeken met een metaaldetector? Grijp nu je kans! Kinderen gaan naar huis met een diploma op naam. Ze moeten wel een begeleider meenemen naar het museum.

Puzzeltocht doen en flonkerende sieraden maken
Maar kinderen kunnen ook geheimzinnige scherven onderzoeken, Frankische sieraden en dolken maken en een fotospeurtocht doen in de expositie ‘Gouden Vrouwen. Frankische schatten thuisgebracht’.
Hebben kinderen en volwassenen een voorwerp thuis dat ze eens willen laten zien aan een archeoloog? Ze kunnen het meenemen naar het museum. Vragen staat vrij!

Er zijn ook films. Eén over de spectaculaire goudschat van Lienden, waarin je ziet hoe archeologen te werk gaan, én een film over de opgravingen op de Donderberg in Rhenen. In de expositie ‘Gouden Vrouwen’ kan iedereen de schatten bewonderen die archeologen daar vonden in 1951.

Aan de dag werken mensen mee van het Archeologisch Centrum Rivierenland, PEER (Project Educatie Erfgoed Rhenen) en het museum. Het evenement wordt ondersteund door de gemeente Rhenen.

Toegang met museumticket/museumkaart en een begeleider.
100 personen kunnen die dag deelnemen, dus meld je snel aan via arrangementen@stadsmuseumrhenen.nl
Meer info: www.stadsmuseumrhenen.nl

Voor meer informatie: Maike Woldring, directeur Stadsmuseum Rhenen maikewoldring@stadsmuseumrhenen.nl, M 06-23773701