Crowdfundingsactie voor beeld van Nescio in Rhenen

Crowdfundingsactie voor beeld van Nescio in Rhenen

Een van onze grootste schrijvers krijgt een plek in Rhenen In andere plaatsen zijn Nesciostraten. Maar in Rhenen herinnert niets aan Nescio. Terwijl Nescio Rhenen in Titaantjes zelfs betitelt als ‘de hoofdstad der wereld’.

De Spoorwegen zijn een van de sponsoren van dit plan. Op het viaduct starten NS-wandelingen en onze bronzen Nescio wordt ook startpunt van de Schrijverspadroute naar Dieren. In de afgelopen tijd hebben we diverse financiële bronnen aangeboord. Na een laatste crowdfunding in Rhenen kan de stichting straks Willeke van Ravenhorst de opdracht verstrekken.

De avond in het Cultuurcafé was voor de stichting de start van een crowdfunding. De stichting wil komende maanden Nescio-kenners uitnodigen, die misschien meer kunnen vertellen over de relatie tussen de schrijver en Rhenen. En ze zal Willeke van Ravenhort uitnodigen om te vertellen over haar beeld. En ze gaat gaan samen met de bibliotheek acties optuigen. En meer.

Kortom, wie met de stichting mee wil denken, ideeën heeft, is welkom. En als u niks wilt missen, houd dan komende maanden de website van Stichting Beeld Nescio in Rhenen in de gaten en de lokale kranten.

Lees de presentatie van PIETER over Nescio van 23 maart 2017