De 1,5 meter samenleving en de HVOR

‘De 1,5 meter samenleving en de HVOR’ – hoe gaat die er uit zien? Hoe gaan we de regels van het ‘samenleven’ herschrijven, hoe gaan die luiden? De HVOR organiseerde 6 x per jaar een lezing waar nu iedereen verplicht lijkt te gaan worden om op 1,5 meter afstand van elkaar binnen te komen, te gaan zitten met 1,5 meter ruimte tussen elkaar, koffie drinkt in de pauze en nog wat na afloop met 1,5 meter ruimte tussen elkaar en daarna één voor éen, met 1,5 meter afstand van elkaar, weer naar buiten gaat lopen? Zie u dat zitten? Wij weten dat nog niet. We moeten alle onderzoeken nog afwachten.

Krijgen we misschien een ‘Covid-19 ID pasje’? https://nl.wikipedia.org/wiki/COVID-19~ De Covid-19 ID pas die ons gaat permitteren een bijeenkomst, een vergadering, een film, een concert, een festival, een HVOR lezing bij te wonen? Geen idee, weet u het? We weten het nu nog geen van allen …

Maar misschien heeft iemand die dit leest, een HVOR lid of een geïnteresseerde bezoeker van de HVOR website – misschien heeft die wel een idee hoe we een nieuwe vorm zouden kunnen geven aan onze HVOR lezingen? Een creatieve denker, een filosofisch ingesteld iemand, iemand met tegendraadse ideeën?
Hoe extreem ook – uw ideeën zijn welkom, het zet ons en anderen aan het denken. Vertel ze ons, als u denkt dat uw idee een toegevoegde waarde heeft voor de HVOR anno 2020 en daarna. Kom met ons in contact via info@oudrhenen.nl of bel ons, uw creativiteit is van harte welkom. Wellicht dat we dan uiteindelijk iets gaan vinden waarmee wij onze leden toch weer kunnen informeren over ons enthousiasme voor en kennis over de geschiedenis van Rhenen.

Wat Covid-19 ons in ieder geval leert, is dat iedere dag geschiedenis wordt geschreven … en daarom bestaat de HVOR dan ook al zo lang …
Anne / Pasen 2020