Rondreis door Ierland gepresenteerd door Dina de Kruijf

Ierland Het land met een adembenemend mooie natuur, 1.000 kleuren groen en prachtige heidevelden. Maar ook met ruige, onherbergzame streken als The Burren, een fascinerend maanlandschap waar de meest zeldzame bloemen van Ierland bloeien. Ierland heeft ook indrukwekkende kusten, zoals de Cliffs of Moher en de beroemde Ring of Kerry. Groene weiden met schapen zijn door muurtjes van losgestapelde stenen van elkaar gescheiden en ruige ruïnes zijn overwoekerd met klimop. Hier kunt u zich misschien voorstellen hoe legendarische helden als Cuchulain en Finn MacCool hun rivalen met speer en zwaard te lijf gingen. Ierland is een mysterieus land, waar de gastvrije bevolking nog leeft met vele mythes en legendes, die al eeuwenlang doorverteld worden. Tot zover de rondreis, zoals beschreven door Bolderman Reizen.

Onze vaste bezoeker van de Sociëteit , Dina maakte deze reis, en gaf ons aan de hand van haar persoonlijke ervaringen, en bijbehorende mooie foto’s, een boeiende presentatie. Zonder alle genoemde onderwerpen tekort te doen, hierbij een korte opsomming van enkele gebeurtenissen en weetjes die de revue passeerden.
De oversteek met de boot vanuit Duinkerken naar de White Cliffs of Dover, en via Engeland, de verdere doorreis naar Ierland. St Patrics Day, Victoria’s Kitchen Garden, de welbekende dubbeldekkers, bijzondere kunstwerken, zoals de Sphere, een door iedereen aan te raken Visvrouw, en een Whisky opslag nabij de Cliffs of Moher, teveel om op te noemen. Daarnaast sfeerbeelden van het in het verleden, door armoede leeggelopen platteland, met haar vele grijze ruïnes. De kleurrijke dorpjes met hun gezellige Ierse Pubs mochten natuurlijk ook niet ontbreken. Evenmin De White Star Line, met haar Titanic, die op haar eerste en tevens laatste reis, uit deze regio 123 passagiers aan boord nam. Het overgrote deel overleefde de reis van de Titanic niet. Zelfs de aanwezigheid van de Vikingen in vroeger tijden kwam nog aan de orde, alvorens de terugreis naar Nederland werd aanvaard.

Al met al was het weer een mooie, gezellige en interessante bijeenkomst van de Sociëteit.