Verslag bijeenkomst Het Elster Geschiedenishuis 19 januari 2017

De zaal was met ca. 45 mensen goed gevuld en er werd geanimeerd gereageerd op de gepresenteerde nieuwe foto’s van en met Elstenaren van wie sommigen nog geen naam hadden. Antwoorden uit de zaal werden opgeschreven. Er was ook een telefoonboek uit 1915 opgedoken en diverse pagina’s met bekende namen uit Amerongen, Rhenen en Veenendaal konden worden gescand en werden getoond.

Een prachtige film over de volautomatisch werkende Steenfabriek Timmermans werd getoond:
op het hoogtepunt van de markt exporteerde deze steenfabriek 40 miljoen bakstenen. Inmiddels is ook deze steenfabriek, na ca. 20 jaar in werking te zijn geweest, ‘geschiedenis’…

Ook werd de geschiedenis in foto’s getoond van ‘Kaderschool Elst’ uit 1946/1947 waar onderofficieren werden opgeleid voor Nederlands Indië. Toen deze Kaderschool in 1947 sloot werd op dit terrein de Jeugdherberg ‘De Eikelkamp’ gesitueerd.

Een mooie foto werd getoond van de voetbalvereniging “De Zwaluw” van vlak na WOII. Wie is wie??? En een afbeelding van een affiche van Het Rode Kruis met de actie HARK van vlak na WOII. Opnieuw een oproep aan allen om zich te melden als men zich nog iets herinnert over deze actie. Een aantal nieuwe contacten konden worden genoteerd.

Meldt u als dit u interesseert: u bent meer dan welkom bij de werkgroep Elst & Remmerden!