Activiteiten Virtueel Rhenen 2018

Bruggetje (achterkant Koningshuis) over de stadsgracht naar de Koningswei

Virtueel Rhenen heeft enorme stappen gezet in 2018. Financieel heeft de werkgroep niets te klagen met een werkbudget voor 2018 en een substantiële bijdrage van de Stichting het voormalig Gast- en Weeshuis. Al lijkt de virtuele herbouw van Rhenen op een verhaal zonder eind, dan klopt dat niet. Het einde is niet alleen bepaald, maar ook in zicht. Immers, vanaf 20 december 2018 kun je zelf rondlopen in de virtuele wereld van de stad Rhenen. Bij bezoek aan ons nieuwe museum het Stadsmuseum Rhenen vind je naast de maquette van het Koningshuis een startscherm met in volle glorie het Koningshuis, de Cuneratoren en op de achtergrond de Rijn. Maak een virtuele wandeling door de stad.

Loop over het bruggetje aan de achterkant van het paleis naar de Koningswei en de Rijn. Neem een kijkje in de Gasthuiskapel en vanaf de molen heb je een prachtig uitzicht over de stad. Fase 1 van ons project geeft een goede indruk van hoe de stad er zo 300 jaar geleden heeft uit gezien. Nog even geduld en dan kun je via onze website, met je eigen computer in alle rust zelf rondwandelen.

In 2004 startte Arne Suverein de reconstructie van Rhenen tussen 1650-1750. Met de nieuwe technologie wordt het allemaal mooier en beter. Wij staan nog steeds achter ons besluit om voor nieuwe software te kiezen. Hoe moeilijk dan ook. Gelukkig kwam onze eigen Wizard van Oz, in de persoon van Jordi van Os, ons vanaf januari 2018 ondersteunen. Hij deelde zijn kennis, kunde, vaardigheid met ons en verzette, samen met zijn Engelse vriendin (Heather van Os) en Pieter Vis, bergen werk.

Virtueel Rhenen heeft een effectieve werkverdeling opgezet. Pieter Vis en Jordi van Os werken de stad verder uit. Tom Heger zorgt voor de speciale effecten (geluid en animaties). Ben van Laar, Jaap Klootsema en Henny Boor verzorgen de reconstructies van de huizen. Daarnaast geeft Henny Boor op aanvraag, presentaties over het paleis het Koningshuis. Leuk om te doen en met altijd enthousiaste toehoorders.