Jong geleerd is ………….. Boekje voor kleuters vertelt de Cuneralegende

Woensdag 24 april kreeg wethouder Dick Poortinga van 2 kleuters het eerste exemplaar overhandigd. Dat gebeurde in het museum café van het Stadsmuseum. De groepen 1 en 2 van de Daltonschool in Rhenen waren erbij en deden het kringspel met het prinsessemeisje Cunera.

Vorig jaar stond Cunera in het middelpunt van de belangstelling in Rhenen en omstreken. Cunera de heilige aan wie Rhenen haar bekendheid, haar kerk en haar toren te danken heeft. Rhenen werd door haar verering in de middeleeuwen een belangrijke pelgrimsstad. Door het prachtige toneelstuk uitgevoerd door het Cuneratheater, de bijzondere tentoonstelling in het Stadsmuseum met de “echte” worgdoek, aandacht voor het Cunera wandkleed en de betrokkenheid van de scholen die hun eigen toneelstuk beleefden was 2023 een echt Cunerajaar. Maar was het ook voor de allerkleinsten op school duidelijk waar het allemaal over ging? Was er voor hun ook materiaal aanwezig? Hoe kun je groep 1 en 2 betrekken bij het rijke culturele erfgoed van Rhenen?

Het antwoord is er nu. Een boekje voor kleuters over de legende van Cunera. Prinsesje Cunera en het paard van de koning. Bedacht en uitgevoerd door Mirjam Groenendijk, Conchita de Jong en
Henny Boor. Powered by PEER (project erfgoed educatie Rhenen) waardoor de leerlijn nu ook doorgetrokken wordt naar groep 1 en 2. Alle basisscholen krijgen een aantal boekjes aangeboden, er komen boekjes voor de bibliotheek in Rhenen en Elst.

Ook Gerrit van Nieuwenhuizen ontving voor de HVOR een aantal exemplaren. In het Stadsmuseum Rhenen zijn de boekjes te verkrijgen à € 10. De opbrengst is voor PEER en de educatieve activiteiten van het Stadsmuseum.

Want jong geleerd is oud gewaardeerd.