Nieuwjaarsbijeenkomst sociëteit met filmverslag uitstapje Driebergen

Op 9 januari 2024 kwamen de vaste bezoekers van de Sociëteit bijeen voor de Nieuwjaarsbijeenkomst, Zoals gebruikelijk werden ook nu weer de jarigen toegezongen. Dit keer waren Evert van de Brink en Job Buitenhuis het middelpunt van de warme belangstelling. Uiteraard werd voor koffie gezorgd en op wat lekkers getrakteerd.

Daarna werd een door Bartho Kobus geproduceerd voortreffelijk filmverslag vertoond. Deze keer ging het over een bezoek aan het Nederlands  Museum Militaire Traditie in Driebergen. Door de stichting, die geheel op eigen kracht,  financieel de broek moet ophouden, werd een voormalige bioscoopzaal omgetoverd tot museum rond de persoonlijke uitrusting van Nederlandse Militairen. De zeer uitgebreide collectie werd geordend naar tijdsperiode van 1850 tot nu. Een museum zeer de moeite waard om de bezoeken, vooral ook voor diegenen, die ons uitstapje gemist hebben.

De Soos ochtend werd vervolgens afgesloten met een hapje en een drankje, zoals gewoonlijk uitstekend verzorgd door onze vrienden van de Catering, binnen de Sociëteit vrijwilligers van de eerste orde.