Herplaatsing Historisch Monument

8 September jl. vond onder een stralend zonnetje een kleine, historische gebeurtenis plaats voor Het Koningshuis. De onthulling na herplaatsing van een historisch icoon van Rhenen: het monument van Frederik V van de Palts en Elisabeth Stuart (foto ca. 1916). Voorzitter Van Ommeren heette genodigden en belangstellenden van harte welkom, erelid en initiatiefnemer Strous vertelde over de geschiedenis van dit monument (voormalig ‘ornament’) en bewoner van het Koningshuis Burghouts voegde hier enkele recente verhalen aan toe.

 

  

De prinsessen, dames Van der Kaaden en Meiresonne…

Er werd in kleine kring nog nagepraat over ons monument … Zie bij werkgroep Virtueel Rhenen hoe het Koningshuis er vroeger uit zag! Een prachtig begin van Open Monumenten Dag 2018.

Klik hier voor het filmpje.


In Europa betekent een grote diversiteit aan gebouwen die tijdens de Open Monumentendag worden opengesteld voor het publiek – van stadhuizen, handelsgebouwen, landgoederen en buitenplaatsen tot kerken, forten, scheepsbouwwerken en waterwerken, zoals poldermolens en gemalen. Europa vormt een kleurrijke lappendeken van volkeren, landen, talen en religies en is uniek in haar diversiteit. Tegelijkertijd is er ontzettend veel gemeenschappelijks in het erfgoed. De Open Monumentendag is als onderdeel van de European Heritage Days zelf een Europees evenement. Maar liefst vijftig landen nemen deel aan deze Europese Monumentendagen. Bekijk de link hier.