Tentoonstelling ‘Rhenen op de kaart – de kaartencollectie van Henk Deys’

Tijdens een zeer geanimeerde en goed georganiseerde bijeenkomst in het Stadsmuseum werd, in aanloop naar de officiële opening van de tentoonstelling van onze erevoorzitter, onder leiding van Maike Woldring de kennis van alle genodigden over kaarten getest, waarbij het echtpaar Deys vakkundig en vrolijk jureerde.

Daarna kreeg Willem van Ommeren het woord en reikte aan 4 aanwezigen het tweede exemplaar van Oud Rhenen uit – ons prachtige en professionele verenigingsblad dat voortaan in Rhenen op diverse locaties te koop zal zijn. De bezorging aan de leden vindt plaats in week 37.

Tot slot sprak Burgemeester Hans van der Pas en kwam met het verrassende hoogtepunt van deze dag: de mededeling dat het plein in de vernieuwde binnenstad voortaan zal heten: het Henk Deysplein! Een terechte waardering aan de man die de stad Rhenen en zijn omgeving met zijn lezingen, publicaties (een collectie van zo’n 1200 kaarten en boeken!) en voorzitterschap van de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen en omstreken (HVOR) zo nadrukkelijk heeft verrijkt.

De tentoonstelling van onze erevoorzitter is verlengd tot en met 2 maart 2019 en is te bezichtigen op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, zie persbericht Persbericht januari 2019