Najaarslezing door Erika Hokke (RAZU)

Deze avond houdt Erika Hokke directeur van het RAZU(Regionaal Archief Zuid Utrecht) een presentatie over de taken en activiteiten van het RAZU.

1. RAZU: verleden, heden en toekomst. Een inleiding vanuit de vragen: wat is archief, wat doet de archiefdienst, de geschiedenis van de archiefdienst, hoe werd het Rhenense archief beheerd voordat Rhenen bij het RAZU kwam,- wat zijn grote uitdagingen voor de archiefdienst: ICT ontwikkelingen (digitaal materiaal, andere manieren van communiceren bijv.via social media) en maatschappelijke ontwikkelingen (migratie, klimaat, veranderende verhouding tot het verleden).

2. Zoeken en vinden van Rhenense bronnen bij het RAZU, welke Rhenense bronnen beheert het RAZU, demonstratie van onze website, zoeken aan de hand van vragen uit de zaal, RAZU plannen voor het verbeteren van de website en de digitale toegangen, wat zou men graag verbeterd zien?

3. project ‘speuren naar sporen van het Koloniaal- en slavernijverleden’ – toelichting op het project, presentatie van een aantal bronnen.

Datum

nov 21 2023
Verlopen!

Tijd

20:00

Locatie

Hal van de Gedachteniskerk
Herenstraat 82, 3911 JG Rhenen
Categorie