Nieuwe werkgroep: Vrouwen van Rhenen

In oktober 2019 was het thema van de ‘Maand van de Geschiedenis’: Hij/Zij. Van heksenvervolgingen tot moedermavo en van Jacoba van Beieren tot Saartjie Baartman. Want een completer beeld van onze geschiedenis leidt tot nieuwe inzichten en brengt veelzijdigheid in onze blik op verleden EN heden! Vrouwen hebben altijd zo’n 50% van de wereldbevolking uitgemaakt. Toch weten we vooral de namen van mannen uit het verleden. Als we de vrouwen niet OOK kennen, hoe kunnen we de wereld om ons heen dan begrijpen?

Dit was het startsein voor Henny Boor (die we kennen van Virtueel Rhenen) en Mirjam Groenendijk (die we kennen van het Stadsmuseum Rhenen) om op onderzoek uit te gaan naar 101 vrouwen uit Rhenen, historische heldinnen en vergeten vrouwen: ook de geschiedenis van Rhenen zit er vol mee want Vrouwe Cunera en Elisabeth Stuart, vrouw van de Rhenense Winterkoning (1630), waren echt niet de enige vrouwen die in de geschiedenis van Rhenen een rol hebben gespeeld.

Lijkt je het leuk om je in de geschiedenis van de Rhenense vrouwen te verdiepen? Neem dan contact op met Henny Boor (zie werkgroep Virtueel Rhenen).