Oud Rhenen in een nieuw jasje!

HVOR tijdschrift Oud Rhenen in een nieuw jasje!

Dinsdagmorgen 7 september ’21 stond het nieuwe tijdschrift van de HVOR, ‘Oud Rhenen’ in de schijnwerpers tijdens de Soos, de vertrouwde dinsdagochtend bijeenkomst (de ‘Sociëteit’). Start van een nieuw seizoen! Het woord was aan mevrouw Conchita de Jong, kunsthistorica en pas onlangs lid van de HVOR, die samen met Pieter Vis (kunsthistoricus en al jaren lid van de HVOR) de redactie van ‘Oud Rhenen’ vormt (zie foto). Het verenigingsblad voor en door leden, met de cultuurhistorie van Rhenen als uitgangspunt. Ook inbreng van de andere cultuurhistorische organisaties binnen Rhenen wordt op prijs gesteld – ons gezamenlijke doel is immers het zelfde: Rhenen nog steviger op de kaart te zetten, nu en in de toekomst!

Oud Rhenen in een nieuw jasje – foto Anne Uiterwijk

Pieter en Conchita worden ondersteund door Kees Waiboer, Jan Maarten Doorman en Henny Boor, als ‘de redactieraad’. Taalkundig wordt de redactie ondersteund door mevrouw Ellen Vlak en Michel Backus heeft het ontwerp onder zijn hoede genomen. Gekozen is voor meer variatie in advertentieformaten om meer adverteerders te interesseren. Schrijvers en verhalen vertellers worden opgeroepen om hun teksten in te sturen! Even technisch: een artikel (weet u nog een leuk verhaal?!) mag niet meer dan 3500 woorden bevatten – maar een veel kleiner artikel mag ook hoor.

Op deze plaats ook even stil staan bij het begin – bij Pieter Vis. Met de hem toegezonden artikelen heeft hij het blad gevuld. Het computerprogramma dat hij hierbij gebruikte, kende hij wel enigszins, maar dit tot stand brengen was toch een grote uitdaging – zoals we dat dan zeggen… Monnikenwerk, dat is ook een goede omschrijving. Hulde, Pieter. Het blad ligt nu bij de drukker en verwacht wordt dat het tijdschrift in week 37 of week 38 bij de leden in de bus ligt.

“Het is goed te merken en te voelen dat jullie er allemaal weer zijn”, begroette Bartho Kobus de aanwezigen na de pauze waarin iedereen even kon bladeren door de meegebrachte exemplaren. Voordat Bartho de film over Remmerden opstartte, was er even tijd om stil te staan bij het overlijden van Joop Elands, onze ‘koffieman’. Bartho had een paar mooie filmfragmenten samengevoegd tot een warm in memoriam.

Houdt u de Soos agenda in de gaten? Op dit moment is er sprake van een technisch probleem op de website, maar daar wordt aan gewerkt!

Tot ziens!